ĀZIJAS VALSTU PELMEŅI LATVIEŠU VIRTUVĒ.

Ir tādi ēdieni, kas visā pasaulē ir zināmi kā nedaudz atšķirīgi, taču pamatdoma ir viena un tā pati. Ja mūsu platuma grādos visbiežāk tiek gatavoti pelmeņi un vareņiki pēc tuvāko austrumu valstu receptēm, tad pēdējos gados īpašu popularitāti ir ieguvuši pelmeņi, jeb gyozas, kas ir izplatīti Āzijas valstīs un pagatavojami ar tik pat dažādām pildījumu variācijām. Lielākā atšķirība ir mīklā, kurā tiek likt pildījums un pagatavošanas veidā, jo, ja tradicionāli pelmeņi pie mums tiek cepti vai vārīti, tad gyoza pelmeņus visbiežāk tvaicē, taču, ir arī citi veidi kā tos pagatavot.

Ieskaties piedāvājumā – https://gyoza.guru/es

POPULĀRĀKIE PILDĪJUMI GYOZU PELMEŅIEM.
Gyozas tiek pagatavotas ļoti vienmērīgi, galvenokārt dēļ to plānās mīklas kārtas. Domājams, ik viens no mums kaut reizi mūžā ir nejauši pagatavojis vai pagaršojis ne līdz galam pagatavotu pelmeņus – ja pelmeņu mīkla ir pārāk bieza, tad pildījums nepaspēj pagatavoties vienmērīgi. Arī parasto pelmeņu pagatavošanai ir svarīgs mīklas biezums, jo pelmeņus, atšķirībā no pīrāgiem, ko cep cepeškrāsnī, cep uz pannas pāris minūtes, attiecīgi mīklai ir jābūt plānākai. Īpaši garšīgi ir tvaicēti pelmeņi, kas palīdz pildījumam palikt sulīgam. Daudziem būs pārsteigums tas, ka gyozas pelmeņus ir iespējams pagatavot arī mikroviļņu krāsnī un tas prasa mazāk kā desmit minūtes! Esat kādreiz mēģinājis grillēt pelmeni? Vasaras mēnešos grila ballītēs grillētas gyozas var kļūt par jaunāko favorītuzkodu. Pēc 8 minūšu cepšanas uz vidēja karstuma oglēm, gyozas ir gatavas baudīšanai!

GYOZAS PELMEŅU GARŠU NIANSES VEIKALOS.
Āzijas gyoza pelmeņus var iegādāties ik vienā pārtikas veikalā. Ja vēlaties izmēģināt spēkus to pagatavošanā, tad, labi pameklējot, ir iespējams iegādāties arī speciālos mīklas apvalciņus. Par gyozu pildījumu var kalpot jebkas – gaļa, jūras veltes, dārzeņi, siers, tofu un šo sarakstu var turpināt vēl ilgi. Arī mērču izvēle ar ko kopā est gyozas ir fantastiski liela. Gyozas ar garnelēm lieliski garšos ar sojas vai ponzu mērci, kurai pievienotas dažādas piedevas – ķiploki, sezama sēklas, medus. Gyozas ar gaļu var pasniegt kopā ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes. Ja apceptas sēnes ar garšvielām, sīpoliem un ķiplokiem sasautēsiet un pievienosiet saldo krējumu, tad ir iespējams pagatavot lielisku sēņu mērci.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *